Навигација
ViberX logo

Сарадња са Факултетом за физичку едукацију Универзитета Шандонг

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Борко Петровић, декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци и проф. Ванг Феи, продекан Школе за физичку едукацију Универзитета Шандонг, потписали су 27. маја 2019. године Споразум о сарадњи. 

Споразумом потписаним у просторијама Факултета физичког васпитања и спорта, предвиђено је да се сарадња одвија кроз заједничке активности и програме, у областима као што су размјена и мобилност истраживача, наставног и административног особља, размјена и мобилност студената свих циклуса студија.

У плану су и заједнички пројекти, курсеви, иновације и трансфер знања и технологија,програми цјеложивотног и стручног усавршавања. Споразум предвиђа и развој и унапређење наставног процеса, са фокусом на нове студијске програме и курикулуме, али и низ других важних активности. 

Истог дана, делегација из Кине у којој су били и Гуо Сјуећинг, замјеник генералног секретара, Лиу Мингли, замјеник министра спољних послова и Џен Тијен из Асоцијације за образовну размјену између Србије и Кине, посјетили су Ректорат Универзитета у Бањој Луци. 

Том приликом су се састали са проф. др Биљаном Антуновић, проректором за међународну и међууниверзитетску сарадњу УНИБЛ. На овом састанку се говорило о сарадњи два универзитета, и другим важним темама.

Састанку је просуствовао и проф. др Борко Петровић, Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, проф. др Александар Кукрић, директор Института за спорт и Јована Цвијић, секретар Факултета физичког васпитања и спорта.

Иначе, Универзитет Шандонг је један од водећих универзитета из Кине.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8958/IMG_9506.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8958/IMG_9462__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8958/IMG_9466.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8958/IMG_20190527_111402.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8958/IMG_20190527_114750.jpg