Навигација
ViberX logo

Позив зa привају на Љетњу умјетничку школу

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Универзитет уметности у Београду позива студенте да се пријаве на Отворени позив за учешће на Љетној умјетничкој школи ArtQuake, која се од 07-14. јула 2019. године одржава у Котору у Црној Гори. 

Овогодишња Летња умјетничка школа ArtQuake инспирисана је драгоцијеним културним наслијеђем града Котора, у коме су се вијековима сусретале и прожимале културе Истока и Запада, обликујући га као мјесто изузетне љепоте, аутохтоног и непоновљивог културног и умјетничког наслијеђа. 

Град Котор и његово подручје су 1979. године проглашени за природно и културно-историјско добро и уврштени на Листу свјетске природне и културне баштине УНЕСКО. Исте 1979, Котор је страдао у снажном земљотресу. Иако су временом оштећења санирана и споменицима културе враћен пређашњи изглед, разарање изазвано земљотресом остало је уткано у колективно сјећање града.

Попут умјетничке експедиције, Љетња школа ће у овом јединственом резервату природног и умјетничког блага проналазити и мапирати нове креативне подстицаје.

Користећи савремени умјетнички језик, студенти ће, кроз индивидуални и интердисциплинарни рад, моћи да испоље и свој лични умјетнички сензибилитет и преточе га у савремени концепт. Насупрот разорним и рушилачким силама земљотреса, овај пројекат настоји да подстакне и афирмише уметничке и стваралачке потресе. 

ArtQuake је, дакле, феномен који се догађа унутар самог умјетничког бића, потрес унутрашњих органа као реакција на спољашњи надражај, тектонско подрхтавање тијела у тренутку кад се нађе пред призором несвакидашње лепоте.


Студенти чији се рад и студије односе на визуелне уметности, дизајн, фотографију, позориште, џез музику, архитектуру, културну баштину и сродне области, могу се пријавити до 12. маја 2019. године.

Пријава се врши путем адресе електронске поште lus@arts.bg.ac.rs.


Документа: 

–попуњен пријавни формулар, који садржи мотивационо писмо и биографију студента,

–додатни материјал: за радионице визуелних умјетности и фотографије портфолио (5 до 7 одабраних радова у PDF формату); за радионицу џез музике 1 аудио снимак; за драмску радионицу уметничку биографију у слободној форми.

Више информација о пријави налази се овдје, а за све додатне инфромације можете писати на адресу електронске поште:
lus@arts.bg.ac.rs.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8876/IMG_6706-1-450x300.jpeg