Навигација
ViberX logo

Предсједник Владе посјетио Студнетски центар ''Никола Тесла''

Опште

Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске, поводом обиљежавања манифестације ''Дани студената Универзитета у Бањој Луци'', 15. априла 2019. године посјетио је Студентски центар "Никола Тесла".

Он каже да је Влада Републике Српске, у посљедњих 10 година уложила више од 100 милиона КМ за побољшање студентског стандарда.

"Градили смо студентске домове у Источном Сарајеву и Бањој Луци и Влада Српске ће и даље пружати подршку студентима и студентским центрима у Српској", рекао је Вишковић новинарима у Бањој Луци након посјете Студентском центру "Никола Тесла".

"Разговарали смо и о реконструкцији павиљона три у овом центру, док су павиљони један и два сада квалитетни. Рјешаваћемо и проблем који менза у овом центру има са прокишњавањем крова", рекао Вишковић и подсјетио да цијена смјештаја и исхране студената није повећавана од 2006. године.

Немања Бабић, предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци, нагласио је да студентски стандард у Српској расте, за шта је заслужна Влада Републике Српске.

"Премијер је посјетио први и други павиљон нашег центра који су реновирани, а тражимо да се почне са реновирањем трећег павиљона. Вјерујем да ћемо наставити са успјешном сарадњом и да ће стандард студената и даље бити унапређиван", рекао је Бабић и напоменуо да ће бити побољшана исхрана у студентским домовима.

Драгослав Топић, директор Студентског центра "Никола Тесла" рекао је да је цијена смјештаја студената остала на прошлогодишњем нивоу и најнижа је у региону, а да је од изузетног значаја што се интензивно ради на подизању студентског стандарда.

"Договорили смо данас да се почне са израдом санационог плана трећег павиљона нашег центра. Дио средстава за ово биће обезбијеђен од Свјетске банке, а реализацију пројекта енергетске ефикасности кочи чињеница да није формиран нови сазив Савјета министара", рекао је Топић.

У посјети Студентском центру били су и проф. др Горан Латиновић, проректор за научно-истраживачки рад и развој Универзитета.

Подсјетимо, манифестација ''Дани студената Универзитета у Бањој Луци'', чији је циљ промоција студената и студентске популације, почела је 14. априла свечаном академијом у Народном позоришту.

Током десет дана биће организовано разне активности, као што су спортска такмичења, конференције, такмичења у знању, али и ваннаставне активности.

 

Извор фотографија: Срна и Независне новине

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8785/radovan-viskovic-posjeta-studentski-centar-nikola-tesla-01.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8785/radovan-viskovic-posjeta-studentski-centar-nikola-tesla-02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8785/radovan-viskovic-posjeta-studentski-centar-nikola-tesla-03.jpg