Навигација
ViberX logo

Награђени аутори најбољих радова из социологије

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

У свечаној сали Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, 5. априла 2019. године одржано је финално представљање најбољих радова који су одабрани на конкурсу за најбољи рад из социологије средњошколаца у Републици Српској.

Након представљања пет најбоље оцијењених радова и вијећања комисије, донесена је одлука о најбољим радовима.

Прво мјесто припало је Анастасији Церовини, ученици Гимназије ''Филип Вишњић'' из Бијељине, за рад под називом ''Друштвене мреже и савремено комуницирање младих''. Она је награђена са новчаном наградом од 200 КМ и књигом.

Друго мјесто освојио је Бојан Рамић, ученик Гимназије Бања Лука, са радом на тему „Транзиција ка постиндустријском друштву“, а за шта је награђен са таблет уређајем и књигом.

Треће мјесто су подијелили сљедећи кандидати: Горан Новаковић из СШЦ ''Вук Караџић'' из Лопара са радом на тему ''Креативне индустрије и транформација умјетничких дјела'', Давор Цвијановић из Медицинске школе у Добоју са радом „Друштвене мреже и савремени начини комуницирања“ и Тамара Томић, такође ученица Медицинске школа Добој са радом „Активизам младих и комуникација базирана на савременој технологији“. Сви кандидати који су освојили треће мјесто, као и ментори свих пет ученика су награђени са по једном књигом.

Сврха овог пројекта је да се допринесе бољој повезаности академске заједнице и средњошколаца у Републици Српској, препознају таленти у области социологије и награде радови најбољих ученика средњих школа и њихових професора социологије. Конкурс на тему „Савремене технологије и друштвене промјене“ је трајао од новембра 2018. године до фебруара 2019. године, а организатори су Студијски програм Социологија и Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци.

Координатор догађаја је била Бојана Вукојевић, ма, виши асистент на студијском програму Социологија, а трочлану комисију су чинили др Душко Трнинић, ванредни професор, др Ранка Перић-Ромић, доцент и др Далибор Савић, виши асистент на студијском програму Социологија.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8752/konkurs_sociologija_fpn__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8752/konkurs_sociologija_fpn__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8752/konkurs_sociologija_fpn__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8752/konkurs_sociologija_fpn__4_.JPG