Навигација
ViberX logo

Економски факултет: Студенти лакше до стипендије

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Станко Станић, декан Економског факултета Универзитета у Бањој Луци и Адриана Сврака, директор Глоса центра за њемачки језик, потписали су 17. априла 2019. године Меморандум о сарадњи ове двије институције.

Потписивањем Меморандума створене су формалне претпоставке за успостављање и функционисање редовног мјесечног бесплатног сервиса који ће бити на услузи студентима овог факултета, а кроз који ће студенти имати помоћ професора њемачког језика приликом конкурисања на програме пракси и стипендија у њемачком говорном подручју.

Наиме, студенти Економског факултета неријетко учествују у разним програмима у Њемачкој, Аустрији и Швајцарској кроз које усавршавају њемачки језик, те стичу теоријска и практична знања из области економије. Програми попут оних које нуде DAAD – Њемачка академска служба за размјене, OAD – Аустријска академска служба, Фондације “Др Зоран Ђинђић”, Дипломатска академија у Бечу и многе друге институције, организације и школе, од великог су значаја студентима Економског факултета за њихов будући рад и усавршавање, а бесплатни сервис који ће им бити на располагању захваљујући потписивању овог меморандум, додатно ће им олакшати процес аплицирања на поменуте програме.

Меморандумом је такође предвиђено да ће Глоса центар за њемачки језик Економском факултету донирати “Читалачки кутак” у којем ће студенти моћи користити савремене њемачке рјечнике, читати часописе на њемачком или одмарати на паузама између предавања и вјежби.

Како је истакнуто приликом потписивања Меморандума, наведене активности  само су почетак планиране сарадње Економског факултета и овог Центра с циљем унапређења квалитета рада и постизања веће запошљивости студената.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8819/%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8.jpg