Навигација
ViberX logo

Предавање љекара кинеске медицине Филипа Мање

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Предавање љекара кинеске медицине Филипа Мање "Акупнуктура: митови и истине“ биће одржано 09. марта 2019. године у 12 часова у амфитеатру Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци.

На предавању "Акупнуктура: митови и истине“ Мања ће разјаснити да ли је акупунктура исто што и кинеска медицина, шта она може лијечити. Говориће и да ли је могуће објаснити механизме дјеловања акупунктуре језиком модерне медицине. Он ће дати и одгворе на питања да ли је  акупунктура болна и колико акупунктурних тачака постоји на тијелу.

За акупунктуру смо сви чули. Неки о њој нешто и знају. У мору информација у савременом добу, тешко је препознати оне поуздане, нарочито на теме које су од нас далеко, у простору и времену.

Филип Мања је љекар кинеске медицине. Дипломирао је кинески језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду и већ се за вријеме студија заинтересовао за традиционалну кинеску медицину. Након тога је у Кини дипломирао на основним студијама кинеске медицине (петогодишњи програм).

Обучавао се на пољу акупунктуре, фитотерапије, туина масаже, итд. код великих учитеља попут мајстора Дуан Зилианга и Ендрјуа Нугент-Хеда и у кинеским болницама, пратећи десетине љекара кинеске медицине.

Организатор овог предавања је Конфуцијев институт Униврзитета у Бањој Луци, а улаз је бесплатан.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8557/manja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8557/filip-manja.jpg