Навигација
Viber

Изложба Метода Чрешнара

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Изложба ''Додир/чипкане одјевне форме'', аутора Метода Чрешнара,  биће отворена 03. априла 2019. године у 19.00 часова у Малом изложбеном салону КЦ Бански двора.

Метод Чрешнар је ванредни професор, рођен је 1970. године у Трбовљу, Словенија. Ради као самостални стваралац у подручју културе, моде, дизајна текстила и одјеће, костимографије и професионалног модног стилизовања. Магистрирао је на College Central St. Martins у Лондону на University of The Arts, 2002. године.

Ангажован је као професор на предметима из области дизајна текстила и одјећа на Факултету за дизајн у Љубљани и Технолошком факултету Универзитета у Бањој Луци. Свој умјетнички рад и дјела излагао је на домаћој и међународној сцени, између осталог у САД-у, Канади, Јапану, Аргентини и Европи. За свој рад примио је многобројна домаћа и међународна признања и награде.

На изложби ће бити приказане одјевне форме израђене од ваздушне чипке израђује посебном техником прошивања конца на водотопиву тканину, која се разграђује у води при високим температурама.

Преплитањем различитих убода на тканини ствара се међупростор, који се накнадним процесом разградње базне тканине обликује у лагану прозрачну мрежу, такозвану ваздушну чипку.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8697/vabilo_web.png