Навигација
ViberX logo

Велики успјех студента графичког дизајна

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На свечаном отварању изложбе 8. Свјетско бијенале студентског плаката, која је отворена 20. фебруара 2019. године у галерији Културна станица ”Свилара” у Новом Саду, уврштени су радови бивших и садашњих студената смјера Графички дизајн Академије умјетности у Бањој Луци. 

У конкуренцији од преко 2.200 радова студената из цијелог свијета на изложби су представљени радови студената Академије умјетности: Стефана Мијића, Данијела Јанковића, Дамира Омића, Милене Ивић и Теодора Терзића. У ужи избор су ушли и плакати Нине Нинковић, Ане Грубор и Северина Кесића. 

На отварању изложбе свој осврт на улогу и значај Свјетског бијенала студентског плаката је дао и проф. др Синиша Видаковић са Академије умјетности у Бањој Луци. 

Изложба са 8. Свјетског бијенала студентског плаката ће традиционално бити представљена бањалучкој публици у оквиру програма ”Дана Владе С. Милошевића 2019” у априлу ове године.

Бијенале у Новом Саду је отворено у организацији Академије уметности Универзитета у Новом Саду.

Више информација као и изабрани радови студената се могу видјети на интернет страници 8. Свјетског бијенала студентског плаката на овом линку:
http://www.studentbiennial-ns.com/2018/index2018.php?kojaStranica=Selected%20for%20exhibition.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8517/3.Slika_3_sa_otvaranja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8517/2.Slika__2_sa_otvaranja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8517/1.Slika_sa_otvaranja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8517/Bienalle-Poster-2019.jpg