Навигација
ViberX logo

Пројект STINT: Одржан други евалуацијски састанак

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Други евалуацијски састанак у оквиру међународног пројекта „Јачање интернационализације на високошколским установама у Босни и Херцеговини“ (STINT) одржан је 27. фебруара 2019. у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци. 

Током састанка разговарало се о реализованим пројектним активностима и преосталим обавезама, с циљем успјешног завршавања пројекта.

Састанку су присуствовали: Герт де Лепелер, координатор пројекта, проф. др Дејан Бокоњић, проректор за међународну сарадњу и обезбјеђење квалитета Универзитета у Источном Сарајеву, као и представници Универзитета у Бањој Луци. 

У пројекту STINT учествују сви јавни универзитети у Босни и Херцеговини, укључујући и Универзитет у Бањој Луци, као и три универзитета из држава Европске уније: KU Leuven - Универзитет из Лувена (Белгија), Buckingamshire New University - Нови универзитет из Бакингемшајера (Уједињено Краљевство Велике Британије и Сјеверне Ирске) и Instituto Politechnico do Porto - Политехнички институт у Порту (Португал). Пројектни партнери су такође и Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство образовања и науке Федерације Босне и Херцеговине, Агенција за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета Босне и Херцеговине, Агенција за акредитацију високошколских установа Републике Српске, те Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања.
Координатор STINT пројекта је КУ Лувен, Белгија, а координатор активности партнера из Босне и Херцеговине је Универзитет у Источном Сарајеву. 

STINT пројекат је почео да се реализује 15. октобра 2015. године, и предвиђено је да траје до 14. априла 2019. године.

Више детаља о пројекту, партнерима и активностима можете пронаћи на http://stint-project.net/.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8519/20190227_091531.jpg