Навигација
ViberX logo

Припреме за студентске изборе на Универзитету у Бањој Луци

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Горан Латиновић, предсједник Централне изборне комисије Универзитета у Бањој Луци, подовом предстојећих студентских избора, одржао је 13. децембра 2018. године састанак са продеканима за наставу свих организационих јединица УНИБЛ.

На састанку је разговарано о методологији спровођења изборног процеса, с обзиром на то да су продекани за наставу предсједници изборних комисија на својим организационим јединицама.

Састанку су присуствовали и Јована Цвијић, секретар Факултета физичког васпитања и спорта УНИБЛ, која је у протеклим годинама учествовала у припреми и спровођењу изборног процеса, као и Милош Роквић, стручни сарадник у Канцеларији проректора за наставу и студентска питања.

Избори за чланове Студентског парламента и вијећа факултета/Академије из реда студената заказани су за 25. децембар 2018. године у периоду од 8 до 14 часова.

Иначе, према Правилник о начину избора и броју чланова Студентског парламента и избору студената у наставно-научна/умјетничко вијеће факултета/Академије умјетности, изборну комисију на организационој јединици чини продекан за наставу и два студента које именује ЦИК на основу доспјелих пријава за чланове изборне комисије организационе јединице, те уколико има довољан број пријављених и њихови замјеници.

Према наведеном Правилнику, право да буду бирани за члана Студентског парламента имају редовни студенти сва три циклуса студија који први пут уписују годину студија у којој се кандидују.

За члана наставно-научних/Умјетничког вијећа факултета/Академије умјетности, могу да се бирају студенти сва три циклуса студија, уписани на студије у академској години у којој се бирају чланови вијећа из реда студената на Универзитету у Бањој Луци. 

Право да бирају имају сви студенти, уписани на студије у школској години у којој се бирају чланови Студентског парламента и чланови вијећа из реда студената на Универзитету у Бањој Луци, а који су регистровани на гласачкој листи коју издаје студентска служба организационе јединице и доставља је ЦИК-у и изборној комисији организационе јединице, најкасније три дана прије дана одржавања избора.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8314/IMG_20181213_121528.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8314/IMG_20181213_100804.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8314/IMG_20181213_101006.jpg