Навигација

Конференција окупила награђене наставнике и сараднике

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Мала конференција награђених аутора радова и учесника у пројектима, одржана је 09. новембра 2018. године у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци.

Наиме, Универзитет је наградио 33 наставника и сарадника за објављене радове у најутицајнијим научним часописима, као и за деветоро наставника и сарадника који су учествовали у међународним научним пројектима.

Укупан наградни фонд за ове награде је био 50.000 КМ.

Иначе, циљ и смисао конференције јесте да и продекани за научно-страживачки рад и нарочито, младе колегинице и колеге, који тек почињу свој ангажман на Универзитету, виде да је могуће остварити изузетне научне резултате.

Проф. др Горан Латиновић, проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци изјавио је да је ово први пут да се додјељују награде наставницима и сарадницима који су у претходној години постигли најбоље научне резултате у виду објављивања радова у часописима са највишим импакт фактором /фактором утицаја/. 

"Руководство Универзитета одлучило је да додијели награде онима који су на најбољи начин представили ову установу у свјетској научној јавности.

Наставићемо да мотивишемо наше професоре и асистенте и сваке године ћемо додјељивати награде, и вјерујем да ће се и фонд за награде повећавати", нагласио је проректор Латиновић. 

Немања Ракић, виши асистент на Природно-математичком факултету рекао је да је добио награду за рад објављен у часопису "Астроном и астрофизикс", који је тренутно најрепрезентативнији лист у области астрономије у свијету, са импакт фактором 5.565. 

"Овај фактор говори да је то изузетно вриједан рад који је резултат дугогодишњег истраживања у области астрономије. То је први рад из Републике Српске, али и из цјеле БиХ који је објављен у неком астрономском и астрофизичком часопису", навео је Ракић. 

Учесцницима конференције обратио се и проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци.

Конфернција је оджрана у склопу плана манифестација поводом 43 године успјешног рада и развоја Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8195/IMG_1761.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8195/IMG_1768.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8195/IMG_1753.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8195/IMG_1763.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8195/IMG_1758.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8195/IMG_1739.jpg