Навигација
ViberX logo

Проректор Посављак присуствовао конференцији о привреди

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Страин Посављак, прорекор за наставу и студенска питања Универзитета у Бањој Луци, је испред УНИБЛ, присуствовао конференцији „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“, одржаној 28. септембра 2018. године у Конференцијској сали Владе РС.

Међу панелистима и учецницима ове Конференције, свакако треба поменути представнике УНИБЛ: др Јово Атељевић, др Стево Пуцар, и др Зоран Лукић, професори Економског факултета и проф. др Дарко Кнежевић, декан Машинског факултета.

Циљ Конференције био је да укаже на изазове са којима се суочава наша привреда и предложи могућа рјешења за њихово превазилажење у будућности, уважавајући искуства и приједлоге које ће изнијети учесници скупа. Један од задатака Конференције је и додатно унапређивање дијалога између Владе Републике Српске и пословне заједнице, који је интензивиран прошле године, организовањем заједничког панела „Договором до успјешније Српске“, а настављен ове године заједничким активностима и низом округлих столова на изради Нацрта смјерница за развој привреде Републике Српске.

Закључци Конференције предстасвљаће добру подлогу за израду Програма економских реформи Републике Српске за наредну годину, а овакав вид комуникације јавних институција и пословне заједнице да постане стандардна пракса.

Иначе,Конференцији „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године – дијалог за будућност“ су, осим академске заједнице, привредника, присуствовали представници банкарског и невладиног сектора, као и локалних заједница.

Учесницима су се обратили и Милорад  Додик, предсједник РС и Жељка Цвијановић, предсједница Владе РС, Петар Ђокић, министар индустрије енергетике и рударства РС.

Организатори ове Конференције су Привредна комора Републике Српске, Унија удружења послодаваца РС и Влада РС.

Нацрт смјерница за развој привреде (радни материјал) налази се на овом линку.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8076/Dijalog_za_buducnost_8.jpg