Навигација
ViberX logo

Меморандум о разумијевању са Бизнис клубом Бања Лука

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој Луци и Бранко Кецман, предсједник Управног одбора Бизнис клуба Бања Лука, 09. октобра 2018. године, потписали су Меморандум о разумијевању.

Ректор Гајанин је рекао да је стратешки циљ Универзитета побољшање извођења практичне наставе за све студенте.
A како је објаснио ректор, један од услова за остваривање тог циља је и потписивање уговора о пословној сарадњи са одговарајућим предузећима. 

"Овај меморандум омогућиће нашим студентима извођење дијела практичне наставе, да би студенти по завршетку одговарајућих студијских програма били спремни, непосредно по завршетку студија, да адекватно ступе у рад", навео је ректор Гајанин и навео да очекује интензивну сарадњу са предузећима и велико интересовање студената и предузећа. 

"Меморандум би требао да обезбиједи адекватно практично образовање наших студената и лакше запошљавање у компанијама бањалучке регије и Републике Српске", истакао је ректор.

Он је додао да ће од практичног рада студената имати корист и компаније и студенти који ће им се моћи представити као њихови будући радници, те подсјетио да Универзитет овакву сарадњу већ има са Градом Бања Лука.

Бранко Кецман, предсједник УО Бизнис-клуба Бања Лука рекао је да је потписани споразум овом клубу веома значајан јер желе продубити сарадњу са научним институцијама, посебно са бањалучким Универзитетом, како би се члановима клуба обезбиједила сарадња са појединим факултетима и студентима да се припреме за каснији рад у компанијама. 

"Циљ је да наши чланови, тренутно 53 приватне компаније бањалучке регије, пред крај факултета са студентима који обављају праксу код њих договоре сарадњу и касније запослење", нагласио је Кецман и најавио да ће током наредних пар дана бити конкретизована сарадња са појединим факултетима. 

"Сарадња ће бити реализована кроз организовање стручне праксе студената код чланова Бизнис-клуба, гостовање чланова клуба на настави, те запослење свршених студената", каже Кецман. 

Потписивању Меморандума су присуствовали и проф. др Страин Посављак, проректор за наставу и студентска питања и проф. др Биљана Антуновић, проректорица за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8096/IMG_0919.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8096/IMG_0916.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8096/IMG_0936.jpg