Навигација
ViberX logo

Koнкурс за суфинансирање завршних радова III циклуса студија

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Министарство науке и технологије Републике Српске, 17. новембра 2018. године, расписало је конкурс за суфинансирање 70 завршних радова у трећем циклусу високог образовања, односно докторских дисертација у 2018. години, вриједан 175.000 КМ.

У складу са усвојеним програмом рада, Министарство ће суфинансирати 11 докторских дисертација из природних наука, 15 дисертација из области инжењерства и технологије, 12 докторских дисертација из медицинских и здравствених наука, 12 докторских дисертација из пољопривредних наука, 9 докторских дисертација из друштвених наука, 8 докторских дисертација из хуманистичких наука и 3 докторске дисертације из области умјетности.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати (докторанди) који имају држављанство БиХ и стално мјесто пребивалишта на територији Републике Српске. Кандидати који су на дан објављивања конкурса старији од 40 година живота неће бити узети у обзир приликом бодовања.

Право на суфинансирање израде и одбране докторске дисертације имају кандидати који студирају по Болоњском систему, као и кандидати који докторску дисертацију пријављују по старом систему.

Конкурс је отворен до 23. новембра 2018. године.

Пријавни образац кандидати могу да преузму на интеренет страници Министарства науке и технологије Републике Српске, гдје се налази и више информација о самом конкурсу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8122/Logo_mnt_194612821.jpg