Навигација
ViberX logo

Одржана радионица о опхођењу према лицима са инвалидитетом

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Радионица на тему "Модели иновативног приступа у стицању знања и вјештина здравствених радника у опхођењу према лицима са инвалидитетом кроз образовни систем", одржана је 26. септембра 2018. године на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Проф. др Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета, каже да су на иницијативу организације ''Менерали'', а коју представаљају људи који имају дјецу са посебним потребама односно инвалидитетом, дошли на идеју да организују радионицу која би била посвећена вјештинама комуницирања у здравству са лицима са инвадлидитетом.

Проф. др Владо Ђајић, генерални директор Универзитетско клиничког центра Републике Српске, наводи да је за успјешно оздрављење пацијента, веома битан и однос здравствених радника према пацијенту, наглашавајући да је то посебно важно код лица са инвалидитетом.

У оквиру радионице представљена је брошура за здравствене раднике о опхођењу према лицима са инвалидитетом ‘’Сами можемо тако мало; Заједно можемо учинити много‘’ .

Иначе, радионица је организована у сарадњи са Савезом удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8058/_MG_8006__1___1_.JPG