Навигација
ViberX logo

Стипендије за учење кинеског језика

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Отворен је позив за Програм стипендирања за међународне студенте  за 2018. годину за учење кинеског језика на Медицинском универзитета у Wenzhou.

Ријеч је о Програму стипендирања Конфуцијевог института (eng. Confucius Institute Scholarsip Program – CIS) за кинески језик.

Ово је једногодишњи програм,а програм почиње од септрембра 2018. године за ниво 3 (ХСК).

Школа за међународне студије (eng. School of International Studies – SIS), Медицинског универзитета у Wenzhou у понуди има неколико нивоа учења кинеског језика (свеобухватни кинески језик, напреднији кинески језик, говор и кинеска књижевност, итд.). Предавачи су професионални и имају много искуства у подучавању језика. Основни смјер обухвата око 26 школских часова седмично за студенте Програма стипендирања Конфуцијевог института (стипендисте).

Циљни стипендисти

Грађани који нису Кинези, који су у добром здравственом стању и добро се владају, посвећени учењу кинеског језика или промовисању кинеског језика. Кандидати морају имати од 18 до 35 година, кандидати који тренутно раде као предавачи кинеског језика морају имати испод 45 година, а студенти на основним студијама да не прелазе 25 година.

Стипендије

Стипендија покрива школарину, смјештај, доплатак за животне трошкове и свеобухватно осигурање за стране студенте који студирају у Кини.

Студенти Конфуцијевог института треба да се пријаве у року, у складу са упутством за пријављивање. У супротном ће стипендија бити отказана. Студенти који се пријаве прије 15. септембра (закључно са 15. септембром) могу да добију цијели мјесечни доплатак за животне трошкове, док студенти који се пријаве након 15. септембра могу да добију само пола мјесечног доплатка за животне трошкове за тај мјесец.

Поступак пријављивања:

Пријавити се онлајн можете већ од 1. марта 2018. године на интернет страници за стипендије Конфуцијевог института (http://cis.chinese.cn).   

Студенти који се пријављују за септембар, рок за пријаву је 20. јуни. Студенти који се пријављују за децембар, рок за пријаву је 20. септембар, а они који се пријављују за март 2019. године, рок за пријаву је 20. децембар.

Потребна документа: 

За све кандидате:
-    скенирана копија пасоша, страна са фотографијом, 
-    скенирана копија резултата ХСК и ХСКК тестова (не старије од двије године),
-    писмо препоруке руководиоца институције која препоручује наведену особу.

Кандидати ће по потреби доставити додатна документа.

Укратко о Медицинском универзитету у Wenzhou

Wenzhou је важан лучки град на југоисточној обали Кине, који се налази у заједничкој зони делте ријеке Yangtze и делте ријеке Pearl, двије од најважније економских зона у Кини.

 У овом граду живи 9,2 милиона људи. Медицински универзитет у Wenzhou (енг. Wenzhou Medical University - WMU) је кључна институција вишег образовања под управом Zhejiang Provincial Government. Пријашња Специјализована школа медицине Zhejiang датира још од 1912. године. Преко 1000 међународних студената из 60 земаља широм свијета тренутно студира овдје.

Контакт на Универзитету у Бањој Луци
Конфуцијев иниститут
Телефон: +387 51 304 001 i 304 013, локал 210
Имјел: konfucijev.institut@unibl.org
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7625/Wenzhou.jpg