Навигација

Учешће представнице Универзитета на састанку у Букурешту

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

У оквиру COST акције BESTPRAC – The Voice of Research Administrators: building a network of administrative excellence, у Букурешту је 8. и 9. фебруара 2018. године одржан састанак Управног комитета акције, као и састанци радних група за администрацију, финансије и правна питања.

На састанку је, у име Универзитета у Бањој Луци, као члан Менаџмент комитета и члан радне групе за администрацију, учествовала Анђела Пепић, руководилац Центра за предузетништво и трансфер технологија Универзитета. 

Иначе, на састанку Менаџмент комитета изабрани су нови водитељи радних група, те водитељ цјелокупне акције за период до краја октобра 2019. године. Анђела Пепић је том приликом изабрана за водитеља цјелокупне акције (Action Chair).

Тема састанка радних група били су планови активности за период до краја октобра 2019. године, те развој профила особља универзитета и истраживачких организација које је ангажовано на пословима подршке истраживачима за пројекте, превасходно пројекте финансиране кроз различите фондове Европске уније. Састанак је служио за размјену искустава са другим европским универзитетима и истраживачким организацијама по питању управљања отвореним подацима, развоју секције о утицају у оквиру Хоризонт 2020 пројеката, те уопште о административним, финансијским и правним аспектима у Хоризонт 20202 и других европских пројеката.

Основни циљ COST акције BESTPRAC – The Voice of Research Administrators: building a network of administrative excellence (http://www.bestprac.eu/) је успостављање мреже за административне, финансијске и правне службе универзитета, истраживачких института и организација, те других организационих јединица које пружају подршку истраживачима у току припреме и реализације пројеката (углавном финансираних од стране Европске уније) како би се размијенила искуства и праксе, те развиле најбоље праксе, допринијело размјени и преносу знања, те повећала ефикасност у раду. 

Представници Универзитета у Бањој Луци су активно укључени у рад ове акције као представници менаџмент комитета и као чланови радних група за администрацију, финансије и правна питања.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7385/andjela-pepic.jpg