Навигација

Економски факултет: 43 године успјешног рада

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Економски факултет Универзитета у Бањој Луци 6. фебруара 2018. године обиљежио је 43 године успјешног рада.

Овај важан датум за Економски факултет и Универзитет обиљежен је промоцијом 12 магистара економских наука, по четири магистра и мастера економије и 139 дипломираних економиста. Поред промоције, награђени су студенти и наставно особље који својим радом и залагањем доприносе развоју Еконосмког факултета, а уручене су и једнократне стипендије  Фондације  ''Радован Рибић''.

Вршилац дужности ректора Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин рекао је да је Економски факултет образовна и научна установа са дугогодишњом традицијом и да представља највећу и најеминентнију образовну установу на пољу економских наука. 

Напомињући да је Економски факултет један од ријетких у оквиру Универзитета који организује студије на сва три циклуса, каже да је овај факултет успјешан у међународној сарадњи, пројектима, организацији научних конференција и другим научним, наставним и стручним активностима. 

Промовисаним дипломцима пожелио је успјех у даљем раду и усавршавању.

"Данас добијате дипломе, а у најскорије вријеме ћете учествовати у унапређењу економске и финансијске ситуације у Републици Српској", рекао је в.д.  ректора проф. др Гајанин и поручио да је неопходно континуирано стицање знања. 

Он је честитао промовисаним студентима добијање диплома и рекао да ће Универзитет подржати Економски факултет у сталној тежњи да модернизује студијске програме.

Декан Економског факултета проф. др Станко Станић, каже да је на овом факултету за 43 године дипломирало 5.833 студената.

Он износи податак и да је на овом факлтету одбрањено 256 магистарских теза, 49 докториских дисертација. Звање мастера до сада је стекло 35 кандидата. 

Декан Станић каже да је урађено осам темељних ревизија наставног плана и програма с циљем одржавања корака са актуелним збивањима у домену економске теорије и праксе.

''За све ове године факултет пролазио кроз раст и успон, стагнацију, али и нови запажени развој и да се за ову установу данас може рећи да озбиљно ради'', поручио је декан.

Честитајући магистрима економских наука, магистрима и мастерима економије, те дипломираним економистима који су данас промовисани, Станић је истакао да је њихов труд, озбиљност и одговорност са којим су одрађивали обавезе на факултету вриједна дивљења и поштовања од професора. 

"Сматрајте се увијек ученицима и студентима и не помишљајте никада да сте остарили за учење, јер за разумног човјека учење никада није завршено. Постали сте дио бројне породице образованих људи који су спремни да сложно раде оно што је добро за нашу заједницу, за Републику Српску, БиХ и наше окружење", поручио је проф. др Станко Станић. 

Помоћник министра за високо образовање Републике Српске др Радмила Пејић, оцијенила је да је Економски факултет једна од најстаријих и најуспјешнијих високошколских установа у РС. 

" Квалитет образовања и висок ниво знања који студенти стичу на овом факултету потврду добија у одличним резултатима и успјеху са којим настављају студије из ове области на престижним факултетима у Европи и свијету", рекла је Пејићева.

Слике

 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9812.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9824.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9829.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9811.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9816.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9846.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9818.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9821.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9833.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9868.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9870.jpg
 • /uploads/attachment/vest/7371/IMG_9872.jpg