Навигација
ViberX logo

Програм стипендија Владе Мађарске  за академску 2018/2019 годину

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Влада Мађарске објавила је  Позив за подношење апликација за додјелу стипендија у оквиру програма Stipendium Hungaricum у академској 2018/2019 години.

Детаљне информације о Позиву, стипендијама и начину аплицирања доступне су на интернет страници: www.stipendiumhungaricum.hu.

Крајњи рок за подношење апликација је 16. фебруар 2018. године, а финалну селекцију апликација вршиће мађарска страна. Апликације се подносе електронски путем линка  apply.stipendiumhungaricum.hu.

Скрећемо пажњу на најзначајније промјене у овогодишњем Позиву:

- студенти треба да имају најмање 18 година када се региструју на универзитету у Мађарској, стога пријавити се могу особе које су рођене најкасније 31. августа 2000. године (ово се не односи на особе које се пријављују за студиј плеса),
- ажурирана листа студијских програма је доступна на интернет страници http://studyhungary.hu/study-in-hungary/menu/find-a-study-programme/study-finder.html
- студенти треба да рангирају приоритетне студијске програме због промјена у алокацији приоритета,
- не само пасош већ и остали идентификациони докумети ће се прихватити као апликациони документи,
- више неће бити могућности одлагања почетка студија за који се добија стипендија (осим у изузетним околностима),
- права и обавезе корисника стипендије су такође промијењене.

На примјер, уколико студент не стекне најмање 18 кредита током задња два семестра са активним студентским статусом, статус корисника стипендије се прекида.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7283/study_in_hangary.jpg