Навигација
ViberX logo

Маријана Каповић Соломун именована у Science and Policy Interface

Универзитет у Бањој ЛуциОпштеПриче за примјер

Доц. др Маријана Каповић Соломун, продекан за научно - истраживачки рад  Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци, именована је у научно тијело Science and Policy Interface (SPI)) при Конвенцији Уједињених Нација за борбу против дезертификације земљишта (UNCCD)

Ријеч је о научном тијелу UNCCDКонвенције задуженом за промоцију и успостављање дијалога између науке и доносиоца одлука по питањима дезертификације, деградације земљишта и суше (DLDD).

SPI активно ради на пружању информација и знања о DLDD-у потребних за планирање и израду мјера и политика које осигуравају одрживо коришћење и унапређење стања земљишних ресурса, као и услуга екосистема које су везане за земљиште.

Међу члановима овог тијела налази се 20 глобално признатих научника од укупно 196 земаља потписница Конвенције, а из области дезертификације, деградације земљишта и суше који активно раде на укључивању широког спектра научних механизама, повећању синергије са другим научним панелима, идентификацији потреба и проблема у DLDD, те дају резултате доносиоцима одлука и предлажу могућа рјешења.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7268/mks.jpg