Навигација
ViberX logo

Амбасадор Венецуеле у посјети Правном факултету

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На позив Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци и Уније студената Републике Српске данас је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци боравила амбасадор  Венецуеле у Београду Њ.Е. др Дија Надер де Ел Андари.
 Примиле су је продекан за научно-истраживачки рад нашег факултета проф. др  Љиљана Мијовић и проректор за међународну сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Биљана Антуновић. У краћем разговору упознале су угледну гошћу са радом Правног факултета и Универзитета, послије чега је Њена екселенција одржала предавање за студенте на тему ,,Актуелна политичка ситуација у Венецуели“.

Опширно је говорила о својој држави, њеном географском положају, природним богатствима и незавидним политичким приликама. Осврнула се и на проблем сецесионизма у свијету и двоструких аршина у међународном праву.

Њена екселенција амбасадор је универзитетски професор у пензији. Прије дипломатске каријере која је почела послије пензионисања радила је као професор физике на Универзитету у Маракаибу у родној Венецуели.  

Извор вијести: Сајт Правног факултета
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7027/pravni-fakultet-naslovno.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7027/pravni-fakultet.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7027/pravni_-_fakultet1.jpg