Навигација
ViberX logo

Информација са сједнице Проширеног колегијума Универзитета у Бањој Луци одржане 19.9.2017. године

Сједнице Проширени колегијумУниверзитет у Бањој Луци

Проширени колегијум Универзитета у Бањој Луци на сједници одржаној  19.9.2017. године анализирао је упис студената у прву годину првог и другог циклуса студија у академској 2017/2018. години, у првом и другом уписном року. 

Након разматрања Приједлога правилника о условима и поступку додјељивања звања и правима професора емеритуса, предложене су корекције, те ће исте бити упућене Сенату на усаглашавање. 

Проширени колегијум је разматрао и Приједлог правилника о поступку закључивања уговора, споразума и меморандума, те је у вези са тим предложено да Сенат и Управни одбор пренесу дио надлежности на наставно-научна вијећа и декане факултета како би неке од њих могли закључивати без претходне сагласности поменутих универзитетских органа.  

На сједници је разматран и Приједлог о поступку провјере оригиналности завршних радова студената на II и III циклусу студија Универзитета у Бањој Луци, те је факултетима  остављена могућност да у наредних десет дана доставе евентуалне приједлоге измјена. 

Разматрано је и Упутство за спровођење процедура јавног конкурса избора у наставничка и сарадника звања на Универзитету у Бањој Луци  и предложене одређене корекције.

На сједници је прихваћен Приједлог правилника о изгледу, садржини и употреби знака, Институтских обиљежја, заставе и печата Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци, те је исти упућен Управном одбору на разматрање. 

Ректор Милан Матаруга упознао је чланове Проширеног колегијума да ће 2. 10. на Правном факултету бити организован први академски час за студенте прве године свих факултета УНИБЛ, током којег ће пригодно предавање одржати предсједник САНУ академик Владимир Костић, те позвао декане да заједно са студентима, својим присуством, увеличају овај свечани догађај. 

Такође, чланови Проширеног колегијума су упознати о активностима на дефинисању принципа распореда предмета по катедрама и научним пољима и областима образовања; провођењу акциног плана у вези са Повељом истраживача и Кодекса запошљавања истраживача на Универзитету у Бањој Луци; мјерама за повећање видљивости и присутности Универзитета у Бањој Луци и његових организационих јединица на вебометрикс листи; те  провођењу обуке за унос и управљање електронским репозиторијумом.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6919/unibl_logo_novi.png