Навигација
ViberX logo

Прелиминарна ранг листа међународнe размјенe студената и академског особља

Опште

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је прелиминарну ранг листу резултата Конкурса за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.

Прeмa прелиминарним рeзултaтимa, Mинистaрствo ћe суфинaнсирaти oдлaзaк 22 студeнтa и дeвeт професора на међународну размјену, као и долазак једног професора.

Највећи број студената на прелиминарној ранг листи је са Медицинског, Архитектонско-грађевинског и Технолошког факултета Универзитета у Бањој Луци те Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву a одлазе на размјену у Чешку, Пољску, Њемачку, Русију, Словенију, Израел, Румунију, Аустрију, Мађарску, Италију и Индију.

Наставно особље, чију ће размјену финансирати Министарство просвјете и културе, према прелиминарној листи, предаје на Електротехничком, Природно-математичком, Архитектонско-грађевинском, Правном и Економском факултету Универзитета у Бањој Луци те Филозофском, Правном и Пољопривредном факултету Универзитета у Источном Сарајеву а одлазе на размјену у Србију, Хрватску, Словенију, Русију и Швајцарску.

Са Пољопривредног факултета из Новог Сада долази у размјену један професор на Пољопривредни факултет Универзитета у Бањој Луци.

Конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља расписан је 05.04.2017. године. Комисија је констатовала да је у наведеном року пристигло укупно 38 пријава и то 10 у категорији академског особља које одлази у размјену, једно у категорији академског особља које долази у размјену и 27 у категорији студената који одлазе у размјену.

Од 10 пријава у категорији академског особља које одлази у размјену, девет пријава су потпуне и благовремене, а једна пријава не испуњава услове конкурса.

Пријава једног кандидата академског особља који долази у размјену је потпуна и благовремена.

Од укупно 27 пријава у категорији студената који одлазе у размјену, 22 пријаве су потпуне и благовремене, а пет пријава не испуњавају услове конкурса.

Право приговора на прелиминарну ранг листу је осам дана од дана објављивања листе на порталу Владе Републике Српске – на страници Министарства просвјете и културе.

Прелиминарне листе можете пронаћи и у прилогу.

Прелиминарна ранг-листа - Академско особље
Прелиминарна ранг-листа - Долазно академско особље
Прелиминарна ранг-листа - Студенти

Министарство просвјете и културе Републике Српске

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6711/Zgrada-Vlade-1-compressor_273380786.jpg