Навигација
ViberX logo

Конституисан 8. сазив Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

На осмој  конститутивној сједници Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци, одржаној 6. децембра 2016. године, једногласно је изабрано руководство поменутог сазива студентског представничког тијела на Универзитету у Бањој Луци.

За предсједника Парламента изабран је Зоран Граховац, студент Машинског факултета (други мандат), замјеници предсједника су Стефан Кузмановић, студент Пољопривредног факултета и Жељко Сладојевић, студент Факултет физичког васпитања и спорта, док је за секретара изабран Милош Ковачевић, студент Факултета политичких наука.

Истовремено, именовани су чланови Сената и Управног одбора Универзитета у Бањој Луци из реда студената, те су  изабрани предсједници комисија које дјелују у саставу Студентског парламента.

Како је истакнуто на поменутој сједници, приоритети у будућем дјеловању  Студентског парламента су: активно учешће у креирању уписне политике за наредну академску годину, рад на усклађивању исте са стварним потребама тржишта рада, те ревизији студијских програма, наставних планова и програма.

Такође, инсистираће се на реконструкцији постојећих студентских домова (павиљон 1. и 2.) и већем издвајању за студентске стипендије и програме међународне размјене студената, те ће се пратити имплементација усвојене одлуке о обављању приправничког стажа за најбоље студенте генерације, добитнике Златне значке Универзитета. 

Парламент ће, исто тако, подстицати  учешће наших студената на конференцијама у региону и иностранству, као и  њихову научноистраживачку и издавачку дјелатност.

Такође, активно ће учествовати у изради стратегије развоја Универзитета у Бањој Луци за наредни период, као и измјенама и допунама важећих законских прописа на Универзитету  и прописа којима се уређују разни облици студентског организовања и омладинског активизма, те избору студената у студентска представничка тијела…

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5999/20161206_160252.jpg