Навигација
ViberX logo

Програм стипендија њемачке привреде за 2017. годину

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Уз подршку Представништва њемачке привреде у БиХ као локалног партнера, на подручју Босне и Херцеговине, по 11. пут, проводи се Програм стипендија њемачке привреде.

Циљ програма је да се студенти и апсолвенти упознају са организацијом, пословним процесима и функционисањем великих и успјешних компанија, како би касније то знање и искуство пренијели кроз свој будући радни ангажман у БиХ. У оквиру овог програма студенти виших семестара, апсолвенти као и они који су завршили студиј и стекли прво радно искуство имају прилику да апсолвирају праксу у престижним њемачким компанијама у трајању од 3 до 6 мјесеци.

У програму учествују њемачке фирме из различитих области као што су економија, финансије, енергетика, аутомобилска индустрија, електротехника, информатика, медији/германистика, пројектни менаџмент, заштита околине, архитектура, грађевина, пољопривреда и друге.

Програм финансира Влада СР Њемачке уз координацију Одбора њемачке привреде за источну Европу. Програм обезбјеђује смјештај, путне трошкове, здравствено осигурање за вријеме боравка у Њемачкој, те мјесечни џепарац.

Аплицирање је могуће од 01.10. до 11.11.2016. године.

Више информација и онлајн пријаве: www.stipendienprogramm.org

Flyer_2017_dt

Flyer_2017_eng

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5801/Flyer_2017_dt.jpg