Навигација
ViberX logo

Информација са 46. сједнице Управног одбора Универзитета у Бањој Луци

Сједнице Управни одборУниверзитет у Бањој Луци

Управни одбор Универзитета у Бањој Луци на 46. сједници одржаној 19.07.2016. године је разматрао и прихватио Информацију о финансијском пословању Универзитета у Бањој Луци за период 01.01.2016.-30.06.2016. године.

Такође, разматран је и усвојен Извјештај о реализацији Плана јавних набавки Универзитета у Бањој Луци за период јануар-јун 2016.године.

На сједници је донесена Одлука о утврђивању висине школарине за полазнике Љетне школе на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци у академској 2015/16 години.

Управни одбор је дао сагласност на закључивање Уговора о коришћењу просторија и других материјално-техничких услова између Универзитета у Бањој Луци и Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Исто тако, дата је сагласност на закључивање више споразума и уговора о сарадњи, и то:

- Споразума о сарадњи на докторским студијама између Универзитета у Бањој Луци и Норвешког универзитета науке и технологије (НТ-НУ);

- Споразума о академској сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета Македоније у Солуну (Грчка);

- Међууниверзитетског споразума између програмских и партнерских земаља у програму Erasmus+ (KA1 Размјена студената и особља) између Универзитета у Бањој Луци (Пољопривредни, Машински и Медицински факултет) и Универзитета у Марибору (Словенија);

- Меморандума о наставној, научној и пословној сарадњи између Универзитета у Бањој Луци, ОЈ Факултет политичких наука и Универзитета у Источном Сарајеву, ОЈ Филозофски факултет;

- Уговора о сарадњи између Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци и Института за славистику Руске Академије наука из Москве (Руска Федерација);

- Уговора о сарадњи између Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци и Института за етнологију и фолклористику и Етнографског музеја при Бугарској академији наука, Софија (Бугарска).

Такође, Управни одбор је дао сагласност Економском факултету за покретање поступка избора најповољнијег понуђача за издавање пословног простора у приземљу зграде Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

На истој сједници, разматран је захтјев Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци у вези са реализацијом пројекта „Стручна институција за техничке прегледе возила Републике Српске“, те су донесени закључци у вези са истим. 

Управни одбор је одбио Жалбу проф. др Бранке Максимовић против Одлуке ректора Универзитета у Бањој Луци од 24.06.2016. године, као и Приговор Зорана Ћупа, дипл. економисте против Одлуке Управног одбора од 27.06.2016. године.

На сједници је усвојен Правилник о стицању, расподјели и коришћењу властитих прихода и прихода од грантова (помоћи) Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци, који ће важити до усвајања измјена и допуна универзитетског Правилника о стицању, расподјели и коришћењу властитих прихода и прихода од грантова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5546/uni-2.jpg