Навигација
ViberX logo

Одржана радионица на тему „Развој и управљање (међународним и мултидисциплинарним) докторским студијима“

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Универзитет у Бањој Луци у сарадњи са тимом експерата из Босне и Херцеговине за реформу високог образовања (ХЕРЕ) и Ерасмус+ канцеларијом за БиХ организовао је радионицу на тему „Развој и управљање (међународним и мултидисциплинарним) докторским студијима“.

Радионица је одржана 7. јуна 2016. године у Сали 8. Ректората Универзитета, са почетком у 10 часова.

Циљ радионице био је да се пренесу знања, искуства и примјери добре праксе представника европске академске заједнице у вези са организацијом докторских студија. Као стручњак из те области у својству предавача са Техничког универзитета Минхен дошао је господин Мицхаел Климке, који је представио организацију, студијске програме, системе финансирања, обуке кандидата и све што је везано за имплементацију трећег циклуса студија на њиховом универзитету.

Учесници су узели учешће у дискусији и отворили многа питања у вези организовања докторских студија.

Проф. Јово Атељевић са Економског факултета представио је резултате ТЕПМУС пројекта у вези осигурања квалитета докторских студија у Босни и Херцеговини давши пресјек стања код нас, а виши асистент Електротехничког факултета, Младен Велетић, представио је организовање трећег циклуса студија на свом факултету као и властита искуства у својству докторанта који тренутно завршава трећи циклус студија у Норвешкој.

Презентације у прилогу.

DOCTORAL EDUCATION "Embedding Quality Assurance in Doctoral Education in BiH"

Dr.-Ing. Michael Klimke: Development of interdisciplinary and international curricula and programmes in science, engineering and medicine: an overview of programmes at TUM and European universities

Dr.-Ing. Michael Klimke: Development of internationalized and multidisciplinary PhD programmes: The TUM Graduate School System at Technical University of Munich

Mladen Veletić: ICT Ph.D. study programme at the Faculty of Electrical Engineering - Organization and Implementation

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5427/08-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5427/08-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5427/08-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5427/08-4.jpg