Навигација
ViberX logo

Информација са 43. сједнице  Управног одбора Универзитета у Бањој Луци

Сједнице Управни одбор

Управни одбор Универзитета у Бањој Луци на 43. сједници одржаној 19.05. 2016. године разматрао је и прихватио измјене и допуне Правилника о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста на Универзитету у Бањој Луци.

Такође, прихваћен је и Извјештаја о реализацији Плана јавних набавки Универзитета у Бањој Луци за период јануар – март 2016. Годину, те су донесене одлуке о покретању поступка јавне набавке и рјешења о именовању комисија за јавну набавку:

- Средстава за чишћење и одржавање хигијене објеката за потребе Универзитета у Бањој Луци; те
- Услуга колективног осигурања запослених и студената и осигурања имовине за потребе Универзитета у Бањој Луци.

На истој сједници донесено је више одлука о давању сагласности на закључивање уговора, споразума и меморандума о сарадњи, и то:

-Уговора о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Вороњешког државног универзитета (Вороњеж, Руска Федерација);
-Допуне Споразума о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Државног института за руски језик „А.С. Пушкин“, Москва (Руска Федерација);
-Споразума о научној, стручној и пословној сарадњи између Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци и ЈУ „Институт за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске“;
-Споразума између Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци и Природно-математичког факултета Универзитета у Сарајеву, Хемијског факултета Универзитета у Београду и Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду; 
-Споразума о научно-стручној и пословној сарадњи између Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци и ЈЗУ Институт за јавно здравство, Бања Лука;
-Меморандума о регулисању односа у вези са унапређењем енергетске ефикасности на објекту Универзитета у Бањој Луци, ОЈ Природно-математички факултет између Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Министарства просвјете и културе Републике Српске и Града Бања Лука; те
-Споразума између Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци (Депонент) и Краљевско норвешког Министарства за пољопривреду и храну.

Након разматрања, Управни одбор је прихватио Извјештаја о стању имплементације интегрисаног информационог система Универзитета у Бањој Луци, те је донесен закључак да се задужи ректор Универзитета да формира комисију која би сачинилa записник о преузимању осам модула информационог система који су функцији, да се обезбиједе средства и изврши исплата урађеног дијела посла, те да се закључи анекс постојећег Уговора са Електротехничким факултетом Универзитета у Београду којим би се дефинисало пролонгирање рока за имплементацију два преостала модула до 30. јуна 2016. године. 

Такође, Управни одбор је усвојио Политику безбједности информационог система Универзитета у Бањој Луци.

На сједници је дата  сагласност Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци на изглед, садржину и обиљежја знака и заставе Природно-математичког факултета; као и сагласности Пољопривредном факултету на цјеновнике услуга.

Управном одбору је, у наставку сједнице предочен Преглед  реализације научних и стручних пројеката на нивоу Универзитета у Бањој Луци у 2015. години, након чега је усвојен закључак да се задужи ректор да Управном одбор достави извјештај који ће, осим прегледа реализованих научно истраживачких пројеката на свим организационим јединицама Универзитета у првих шест мјесеци ове године, садржавати и финансијске ефекте реализованих пројеката у наведеном периоду. 

Такође, Управном одбору је предочен Преглед о закљученим уговорима о сарадњи на нивоу Универзитета у Бањој Луци у 2014. и 2015. години, те је донесен закључак да се исти допуни подацима за прву половину 2016. године. 

У наставку сједнице донесена је Одлука о расписивању конкурса за избор финансијског директора Универзитета у Бањој Луци.

Такође, донесена је Одлука о висини накнаде за организовање припремне наставе из математике и физике на Рударском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Управни одбор је разматрао и одбио: Жалбу декана Пољопривредног факултета на Рјешење ректора Универзитета о плаћеном одсуству, од 12.02.2015. године; Жалбу Радослава Иваниша на Одлуку декана Машинског факултета о изрицању опомене за учињену лакшу повреду радне обавезе; Жалбу мр Горана Зубића на Рјешење ректора Универзитета о раскиду Уговора о допунском раду; Жалбу Стефана Мачкића на Рјешење ректора Универзитета на захтјев за приступ информацијама, од 04.04.2016. године; као и  Приговор Драгољуба Боројевића, дипл. инжењера архитектуре на Рјешење о коришћењу годишњег одмора.

Захтјеве  Универзитетског одбојкашког клуба „Бањалука Волеј“ Бања Лука; Универзитетског кошаркашког клуба „Студент“ Бања Лука и Универзитетског кошаркашког клуба „Орлови“ Бања Лука за ослобађање од плаћања закупнине Универзитетске спортске дворане, Управни одбор је прихватио.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5383/uni-2.jpg