Навигација
ViberX logo

Информација са сједнице Проширеног колегијума одржане 10.02. 2016. године

Сједнице Проширени колегијумУниверзитет у Бањој Луци

Проширени колегијум Универзитета у Бањој Луци на сједници одржаној 10. 02. 2016.године расправљао је о Приједлогу финансијског плана Универзитета у Бањој Луци за 2016. годину, док је закључивање  по овој тачки остављено за неку од наредних сједница, а након  што буде достављен и разматран  Извјештају о финансијском пословању у 2015. години.

Истовремено, Проширени колегијум  је прихватио  Приједлог плана јавних набавки Универзитета у Бањој Луци за 2016. годину, те га прослиједио Управном одбору на разматрање. 

На истој сједници, расправљано је и о Приједлогу програма рада Универзитета у Бањој Луци за 2016. годину, након чега је донесен закључак којим је факултетима/Академији/Институту за генетичке ресурсе остављен  рок од седам дана да доставе евентуалне допуне програма.

Проширени колегијум је у наставку сједнице расправљао о Елаборату о оправданости оснивања нове организационе јединице Универзитета у Бањој Луци. Ријеч је о Факултету безбједносних наука у који би, по одлуци Владе Републике Српске, била трансформисана Висока школе унутрашњих послова, досадашња придружена чланица Универзитета. 

Након расправе, Елаборат је прослијеђен Сенату на разматрање и одлучивање. 

На дневном реду исте сједнице нашао се и Приједлог броја студената за уписи на I и II други циклус студија Универзитета у Бањој Луци, а факултетима/Академији остављен је рок до понедјељка 15. 02. 2016. године да доставе евентуалне корекције Приједлога прије него исти буде прослијеђен Сенату на одлучивање.

Проширени колегијум је, након расправе, прихватио Приједлог елабората за педагошку обуку сарадничког особља Универзитета у Бањој Луци којег је сачинио  Филозофски  факултет. 

Ректор Универзитета проф. др Станко Станиће је предочио присутнима Информацију о Нацрту закона о високом образовању, односно о току досадашње расправе о радном материјалу новог закона и активностима Универзитета по том питању.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5079/uni-3.jpg