Навигација
ViberX logo

Информација са 38. сједнице Управног одбора Универзитета у Бањој Луци

Сједнице Управни одборУниверзитет у Бањој Луци

Управни одбор Универзитета у Бањој Луци на 38. сједници одржаној 19. 02. 2016. године дао је сагласности на Одлуку о измјени и допуни Статута Института за генетичке ресурсе Универзитета у Бањој Луци.

Такође, донио је Одлуку о оснивању Центра за стране језике и превођење као подорганизационе јединице Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци.

На сједници је разматрана и прихваћена Информација о исплати надокнаде за рад преко норме наставницима и сарадницима Универзитета у Бањој Луци.

Донешена је и одлука о покретању поступка јавне набавке и Рјешење о именовању Комисије за јавну набавку опреме за симултано превођење за потребе Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

У наставку сједнице, Управни одбор је донио Одлуку о давању сагласности на закључивање Споразума између Универзитета у Бањој Луци и North China University of Science and Technology и оснивањe Конфучијевог института.

Такође донесено је више других одлука о давању сагласности за закључивање споразума, уговора и меморандума о сарадњи и то :
- Споразума о сарадњи између Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и Универзитета умјетности у Познању (Пољска);
- Mеморандума о разумијевању за академску размјену и сарадњу између Економског факултета Споразума о сарадњи између Економског факултета Универзитета у Бањој Луци и Градске развојне агенција Бања Лука;
-Споразума о сарадњи између Економског факултета Универзитета у Бањој Луци и Градске развојне агенције Бања Лука.
- Erasmus+ међуинституционалног уговора о кредитној размјени између Економског факултета Универзитета у Бањој Луци и Високе школе зе економију и менаџмент FOM, Есен, Њемачка;
- Erasmus+ међуинституционалног уговора о кредитној размјени између Економског факултета Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Гранади, Шпанија;
- Уговора о пословно-техничкој сарадњи између Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци и Института за економику пољопривреде из Софије (Бугарска);
- Меморандума о међусобном разумијевању између Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци и Balkan Greenhouse д.о.о. Скопје; 
- Меморандума о сарадњи између Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци и „Рапић“ д.о.о. Градишка;
- те Споразума о сарадњи Рударског факултета Универзитета у Бањој Луци и сљедећих субјеката:Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду,Наравнословнотехничког факултета Универзитета у Љубљани (Словенија), Високе медицинске школе у Приједору, и Рударског института д.о.о. Приједор.

На сједници је разматран и прихваћен Приједлог Природно-математичког факултета о висини цијене улазнице за посјету Јавном акваријуму на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

У наставку сједнице, одбијен је захтјев за изузеће члана Дисциплинске комисије Дражена Миљића у дисциплинском поступку који се води против проф. др Филипа Турчиновића.

Одбијен је и Захтјев доц. др Раденка И. Вишњића заступаног по пуномоћнику Бојану Пеулићу за исправљање Одлуке Управног одбора од 01.12.2015. године, као и Жалба проф. др Илије Комљеновића на Одлуку декана Пољопривредног факултета о изрицању дисциплинске мјере, док је Жалба др Александре Фигурек на Одлуку декана Пољопривредног факултета о изрицању дисциплинске мјере, усвојена.

На истој сједници верификован је мандата Александра Форце, новоизабраног члана из реда студената у Управни одбор Универзитета у Бањој Луци.
0

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4967/uni-3.jpg