Навигација
ViberX logo

Љетна школа спортског менаџмента

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студентска организација Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са матичним факултетом и универзитетом, те више институција и спортских организација, реализује у току ове седмице пројекат под називом „Љетна школа спортског менаџмента“.

Љетна школа спортског менаџмента

Званично отварање школе која се одржава другу годину заредом у кампусу Универзитета у Бањој Луци, уприличено је у понедјељак 17.08.2015. године, а трајаће до 23. 08. 2015. године.

Ове године, Љетна школа спортског менаџмента окупила је 24 студента са универзитета из Бање Луке, Београда, Загреба, Љубљане, Мостара, Ниша и Приштине који током седам дана имају прилику да стекну знања из наведене области и размијене искуства са колегама из цијеле Југоисточне Европе.

Љетна школа спортског менаџмента

Како је истакао члан организационог одбора Зоран Кнежевић, школу похађају првенствено студенти завршних година спортских наука из регије: “ Ово је одлична прилика за неформално образовање и даље усавршавање студената на подручју спортског менаџмента. Полазници Љетне школе ће имати прилику да унаприједе знање из планирања, организовања, вођења и контроле у спорту, те да кроз умрежавање упознају будуће сараднике из земаља региона. Такође, ово је прилика и за промоцију спортско-рекреативних центара Бање Луке“.

Кнежевић је појасни да ће програм школе бити реализован кроз теоријска и практична предавања и студијске посјете. Главни предавач је проф. др Слободан Симовић, продекан за научно-истраживачки рад Факултета физичког васпитања и спорта, а поред проф. Симовића, своја искуства ће полазницима школе пренијети и: рукометаш Здравко Рађеновић - освајач златне олимпијске медаље, Мр Маријо Можник, првак Европе у спортској гимнастици (Монпеље 2015, вратило), Мр Родољуб Петковић, генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске, Дејан Травар, предсједник градског фудбалског савеза Бања Лука, Александар Пастир, директор развојног програма Међународне рафтинг федерације, Марко Жунић, потпредсједник техничке комисије Европске универзитетске спортске асоцијације и други.

Љетна школа спортског менаџмента

Током свог боравка у граду на Врбасу полазници Љетне школе имаће прилику да се упознају и са спортско-рекреативним садржајима и туристичком понудом Бање Луке, што ће, како истичу организатори допринијети бољој информисаност о спортским и туристичким потенцијалима највећег града Српске и стварању позитивне слике о Бањој Луци у очима будућих високопозиционираних спортских радника у регији како би се они радо враћали у овај град и на задовољство свих користили те објекте и локалитете.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4494/01-mala.gif