Навигација
ViberX logo

Информација са 44. сједнице Сената Универзитета у Бањој Луци

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на сједници одржаној 06.07.2015. године, разматра је и прихватио Приједлог Наставно-научног вијећа Машинског факултета о корекцији Академског календара за школску 2014/2015. годину, те је донио одлуке о измјенама и допунама наставних планова на Природно –математичком и Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Такође, Сенат је донио одлуке о разрјешењу и именовању руководиоца Студијског програма Музичке умјетности на Академији умјетности и о именовању руководиоца студијских програма: Архитектура, Грађевинарство и Геодезија на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету.

Највише академско тијело Универзитета, на истој је сједници, донијело више одлука о избору у наставничка и сарадничка звања, и то на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском, Економском, Електротехничком, Медицинском, Пољопривредном, Правном, Филозофском, Филолошком и Технолошком факултету и Факултету физичког васпитања и спорта.

Исто тако, донесене су одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеној докторској дисертацији на: Архитектонско-грађевинско-геодетском, Пољопривредном, Технолошком и Филозофском факултету, као и одлуке о давању сагласности на извјештаје Комисија о оцјени подобности теме и кандидата за израду докторске дисертације на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском, Медицинском и Филозофском факултету.

Сенат је на својој 44. сједници, прихватио приједлог Филолошког факултета, да се покрене процедура издавања споменице проф. Предрагу Лазаревићу.

Такође, на приједлог ННВ Машинског факултета, донесена је одлука да се рукопис „Хладњаче“, аутора др Гордане Тица објави као универзитетска наставна литература.

На истој сједници, Сенат је донио више одлука о закључивању споразума и меморандум о сарадњи, и то:
- Споразума о сарадњи између Пољопривредног факултета и Завода за статистику Републике Српске;
-Меморандума о наставној, научној и пословној сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци и Факултета политичких наука Универзитета у Београду, те
-Меморандума о наставној, научној и пословној сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци и Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници је прихваћен и Приједлог ННВ Технолошког факултета о организовању и висини накнаде за припремну наставу за упис студента у академској 2015/2016. години.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4425/logouniblnews_t.jpg