Навигација
ViberX logo

Одржана презентација програма стипендија Владе Јапана

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

У просторијама Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци, 18. 05. 2015, године, одржана је презентација програма стипендија Владе Јапана за академско особље и студенте.

Одржана презентација програма стипендија Владе Јапана

Презентацију је одржала доц.др Сузана Готовац - Атлагић , бивши стипендиста Владе Јапана, иначе предавача на Технолошком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Током изузетно занимљиве презентације, присутни су имали прилику да чују све битне информације о MEXT стипендијама које нуде Јапанско министарство науке и образовања, почевши од начина и рокова аплицирања, израде студијског плана, успостављана контакт са потенцијалним ментором на неком од јапанских универзитета, па све до тога шта их очекује у Јапану уколико њихова пријава буде прихваћена.

Одржана презентација програма стипендија Владе Јапана

Госпођа Готовац-Атлагић је подсјетила да је рок за предају пријава за МЕXТ стипендије за 2016. годину 05. јуни 2015, те да се пријаве шаљу на адресу Амбасадe Јапана у БиХ.

Осим упознавања потенцијалних стипендиста са свим битним детаљима који им могу бити од користи приликом аплицирања, госпођа Готовац- Атлагић је као бивши јапански стипендиста, студентима и академском особљу из прве руке дочарала своја изузетно позитивна искуства стечена током петогодишњег усавршавања и боравака у Јапану.

Она је нагласила да ће студенти чије апликације буду прихваћене имати прилику да током одлично осмишљеног шестомјесечног курса јапанског језика у потпуности савладају овај језик, што је предуслов не само за постизање добрих резултата на студијама и упознавање са тамошњом културом, него је битно и за испуњавање мисије МЕXТ стипендија која подразумијева да бивши стипендисти по завршетку студија у Јапану и повратка у своје земље наставе да раде на јачању односа и сарадње између Јапана из земаља из којих долазе.

Одржана презентација програма стипендија Владе Јапана

Презентацији програма стипендије Владе Јапана присуствовала је и проректор за међународну сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Валерија Шаула која се захвалила студентима на одзиву и изразила очекивање да ће бар неки од њих искористити могућност усавршавања на јапанским универзитетима и упознавања са тамошњом културом и језиком.

Више информација о програмима стипендија Владе Јапана можете видјети на сајту Јапанске амбасаде у БиХ:

http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/BHS/CultureScholarships.html

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4220/Japan-mala.gif