Навигација
ViberX logo

Информација са 28. сједнице Управног одбора Универзитета у Бањој Луци

Сједнице Управни одборУниверзитет у Бањој Луци

Управни одбор Универзитета у Бањој Луци на својој 28. сједници, одржаној 18. 05.2015 године, на приједлог ректора Универзитета проф. др Станка Станића, једногласно је донио одлуку о избору мр Ђорђа Маркеза за генералног секретара Универзитета у наредном четверогодишњем периоду.

На истој сједници Управни одбор је прихватио приједлог Сената Универзитета у Бањој Луци да школарина у академској 2015/16. години остане на прошлогодишњем нивоу.

У наставку сједнице, Управни одбор је разматрао и прихватио Информацију о току изградње Павиљона IV за смјештај студената у склопу Универзитетског града-Булевар војводе Петра Бојовића 1А, Бања Лук, те је донио одлуку о покретању поступка јавне набавке додатних радова на изградњи објекта четвртог павиљона.

Такође, Управи одбор је прихватио Извјештаја о провођењу поступка јавних набавки на Универзитету у Бањој Луци за период јануар-април 2015. године и донио је двије одлуке о покретању поступка јавне набавке и рјешења о именовању комисија за јавне набавке, и то:
-колективног осигурања запослених и студената и осигурања имовине Универзитета у Бањој Луци; те
-уређаја за испитивање јачине материјала-динамометра за потребе Технолошког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Такође, донесене су одлуке о закључивању:
-Уговора о размјени студената и наставног особља (у оквиру програма Erasmus+) између Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци и Међународног психоаналитичког универзитета у Берлину (Њемачка), и
-Споразума о сарадњи између Економског факултета Универзитета у Бањој Луци и WIENER OSIGURANJA, VIENA INSURANCE GROUP, Бања Лука.

Управни одбор је на својој 28. сједници донио и Одлуку о давању сагласности Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци на висину трошкова одбране магистарског рада и докторске дисертације, као и Одлуку о висини накнаде за
организовање инструктивне наставе из математике на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

На сједници је разматрана и Молба Удружење наставника и сарадника Универзитета у Бањој Луци за додјелу пословног простора у Универзитетском граду – Булевар војводе Петра Бојовића 1А, Бања Лука, те је задужена служба Универзитета да сагледа могућности и предложи локацију која би била додијељена поменутом удружењу на кориштење.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4238/uni-2.jpg