Навигација
ViberX logo

Информација са сједнице Проширеног колегијума Универзитета у Бањој Луци одржане 04.02.2015.

Сједнице Проширени колегијумУниверзитет у Бањој Луци

Проширени колегијум Универзитета у Бањој Луци на својој сједници одржаној 04.02.2015. године, разматрао је Приједлог измјена и допуна Статута Универзитета. Након опширне дискусије, чланови Проширеног колегијума су се усагласили око предложених измјена, али је, такође, остављена могућност факултетима да до сљедеће сједнице Сената, која ће се одржати идуће седмице, доставе приједлоге евентуалних нових измјена, након чега би тако коригован текст био стављен на дневни ред сједнице највишег академског тијела Универзитета.

Такође, Проширени колегијум је разматрао Приједлог правилника о анкетирању студената о квалитету наставног процеса, те је донесен закључак да се, уз предложене измјене, Приједлог прихвати и да са упути Сенату на разматрање.

На истој сједници чланови Проширеног колегијума су разматрали и прихватили Информацију о имплементацији COBISS система на Универзитету у Бањој Луци, а руководство Универзитета добило је задужење да у разговорима са руководством Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске обезбиједи технички и финансијски најповољније рјешење за укључивање Универзитета у јединствени библиотечко-информациони систем.

Проширени колегијум је, такође, упознат са приједлогом за сарадњу Универзитета у Бањој Луци и компаније „Графомарк“ д.о.о. Лакташи који се односи на продају и дистрибуцију публикација чији је издавач Универзитет у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3940/uni-2.jpg