Навигација
ViberX logo

Љетна школа словенских језика у Чешкој Републици

Наука и развојУниверзитет у Бањој Луци

Двадесет и осми курс организује се у периоду од 19. јула до 16. августа 2014. године.
Летња школа словенских језика (даље у тексту: ЉШСЈ) на Филозофском факултету Универзитета Палацког у Оломоуцу организује курсеве чешког језика за странце и друге курсеве словенских језика, нарочито руском или пољском језику, за студенте из других земаља. Летња школа је намијењена за професоре, доценате, лекторе и студенте чешког језика и књижевности или словенских студија, преводиоце, новинаре и генерално све оне који су заинтересовани за чешки језик, књижевност, историју и културу.
Програм обухвата и курсеве за почетнике. Енглески и чешки су комуникативни језици који се користе у складу са нивоом знања полазника. Предавања су допуњена са допунским догађајима – филмски клуб, позоришне радионице, радионице фолклора, два једнодневна излета и викенд путовање у Праг, итд.

По завршетку интензивног курса језика сваки студент ЉШСЈ добиће уверење које потврђује достигнути ниво језика (на основу резултата теста). Четири недеље ЉШСЈ курса одговара једном академском семестру/року чешке филологије на Универзитету. Број кредита ће бити студентима додијељени на њиховим универзитетима. Студенти који нису прошли завршни испит или који нису завршили курс из било ког разлога добиће сертификат о похађању курса у ЉШСЈ.

Од 2007. године, Универзитет је студентима обезбиједио могућност да добију међународни сертификат Европске уније, тзв. ЕЦЛ испит - више информација можете наћи на
www.kal.upol.cz/certifikaty_ecl.html
или
www.ecl-test.com.

Информације о испиту ће бити обезбијеђене и за вријеме трајања љетног курса.

Рачунарска сала и библиотека Универзитета су доступни студентима. Интернет је такође на располагању студентима смештеним у студентским домовима Универзитета Палацког.

Кандидати за стипендију коју додељује Министарство просвјете Републике Чешке се савјетују да контактирају чешку амбасаду у својој земљи. Стипендије се додјељују само кандидатима који су номиновани од стране надлежних органа у партнерским земљама, и број таквих учесника је ограничен. Више информација о поступку пријављивања, роковима, итд. можете наћи у чешким конзулатима и амбасадама у иностранству. Ако преферирате љетну школу у Оломоуцу у односу на друге школе у Чешкој Републици молимо да то јасно наведете у вашем формулару.

Трајање курса: 19. јул – 16. август, 2014

Рок за пријаву:
Стипендирање Погледати информацију од Министарства просвјете Чешке Републике и чешких амбасада и конзулата

Други студенти 30. јун, 2014

Смјештај у студентском дому: Почевши од 19. јула, 2014.
Долазак и регистрација: 19. јула, са почетком у 13:00 часова и 20. јула, са почетком у 9:00 часова
Одлазак: 16. август до 10:00 часова

Више информација наћићете на:
http://lsss.upol.cz/en/summer-school-slavonic-languages