Навигација
ViberX logo

Одржан Пети међународни конгрес „Антрополошки аспекти спорта, физичког васпитања и рекреације"

Наука и развојУниверзитет у Бањој Луци

Пети међународни конгрес под називом „Антрополошки аспекти спорта, физичког васпитања и рекреације"

Пети међународни конгрес под називом „Антрополошки аспекти спорта, физичког васпитања и рекреације" одржан је на Факултету физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци.

Учесници Петог међународног конгреса под називом „Антрополошки аспекти спорта, физичког васпитања и рекреације"   Учесници Петог међународног конгреса под називом „Антрополошки аспекти спорта, физичког васпитања и рекреације"

 На Конгресу је учешће узело 136 учесника и изнијета су 53 саопштења. Учесници су били из сљедећих градова: Љубљана, Сплит, Загреб, Београд, Нови Сад, Ниш, Лепосавић, Никшић, Тетово, Скопље као и страни учесници из Грчке. Покровотељи овогодишњег Конгреса су Министарство науке и технологије и Минстарство омладине, породице и спорта у Влади Републике Српске, Град Бања Лука, ФИЕП – Међународно удружење професора физичког васпитања и Универзитет у Бањој Луци.

Проректор за научноистраживачи рад проф. др Милан Матаруга

Предсједник организационог одбора била је министар, проф. Нада Тешановић (подпредсједник Владе Републике Српске), а предсједник Научног одбора проф. др Петар Павловић.

 

Уводни предавачи су били проф. др Драган Милановић, са Кинезиолошког факултета Свеучилишта у Загребу са темом "Знанствено-истраживачки рад у спорту и примјена добивених  резултата у тренажном процесу" и проф. др Грегор Јурак, проф. др Марјета Ковач, проф. др Грегор Старц и проф. др Јанко Стрел са Факултета за спорт Универзитета у Љубљани са темом "Подршка науке за политичке одлуке о физичком васпитању у Словенији".