Навигација
ViberX logo

Програм стипендија Макс Вебер

Наука и развојУниверзитет у Бањој Луци

Макс Вебер програм стипендирања, који сваке године нуди једногодишње и двогодишње стипендије за подручје друштвених и хуманистичких наука.
Програм је намијењен постдокторским кандидатима који желе да напредују у истраживачкој и академској области. Годишње се додјељује између 40 и 45 стипендија.
Рок за подношење пријава је 25. октобар 2013. године за академску 2014/2015. годину.

Право на пријаву имају кандидати који:
- су добили свој докторат и који је одобрен за одбрану прије почетка програма (1. септембра);
- право пријаве имају само кандидати чији је докторски студиј трајао пет година
- право на прекорачење петодишњег докторског студија имају само кандидати чија је академска каријера прекинута због породиљског одсуства, болести или обавезног служења војног рока.

Макс Вебер стипендије намијењене су најмлађим кандидатима након докторирања како би наставили академску каријеру и били сконцентрисани на своје истраживање и побољшање академске праксе у мултидисциплинарном окружењу.
Макс Вебер стипендије су отворене за кандидате који су докторирали у области друштвених наука (економија, право, политичке науке, социологија, историја и сродне области) у посљедњих 5 година.
Кандидати ће бити одабрани на оносву својих истраживачких достигнућа и потенцијала, њихове академске каријере и интереса, те доступности ЕУ факултета ради обезбједјивања менторства.   Кандидати ће о резултатима конкурса бити обавјештени најдаље до краја јануара 2014. године.

За више информација посјетите линк: http://www.eui.eu/ProgrammesAndFellowships/MaxWeberProgramme/Index.aspx