Навигација
ViberX logo

Балканска стипендија за новинаре

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Искусни новинари из Албаније,Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Косова, Македоније, Црне Горе,Румуније и Србије позвани су да се пријаве на седми конкурс под називом Балканске стипендије за изврсност у новинарству.

Десет изабраних новинара ће добити средства и професионалну подршку за истраживање новинарских прича на тему ИНТЕГРИТЕТА. Даваоци стипендије очекују да најбољи приједлози у овој широкој теми препознају конкретне приче о релевантним и актуелним феноменима, и да их ставе у регионални и европски контекст.

Новинари које изабере независна међународна комисија примиће стипенију у износу од 2.000 евра,додатни фонд од 2.000 евра за трошкове путовања и истраживања, рад са искусним уредником и присуство међународним семинарима.

Независна комисија изабраће и три најбоља чланка настала као резултат програма, за које су осигуране награде од четири, три и хиљаду евра. Новинарска истраживања ће бити објављена на енглеском и локалним језицима у истакнутим регионалним и свјетским медијима.

По завршетку програма стипендирања, новинари постају чланови Алумнимреже за изврсност у новинарству,која омогућује повезивање са истакнутим регионалним и свјетским новинарима,промоцију њиховог рада, стручну подршку и даља средства за истраживање и путовања.

Програм стипендирања је покренут 2007. године од стране Robert Bosch Stiftung и ERSTE фондације, у сарадњи са Балканском истраживачком мрежом, са циљем промовисања изврсности у новинарству и прекограничног извјештавања.

Рок за аплицирање је 5. март, 2013. године.

Формулар за аплицирање, смјернице и даље информације о стипендији су доступни online: fellowship.birn.eu.com


За више информација контактирајте:

Драгана Жарковић Обрадовић
Програм менаџер за стипендију, BIRN
Господар Јевремова 47/III 11000 Београд, Србија
Тел/fax: +381 (0)11 65 555 91
e.mail: fellowship@birn.eu.com