Навигација
ViberX logo

Промовисан портал Агенције за информационо друштво Републике Српске

Универзитет у Бањој ЛуциОпште




Нови портал Агенције за информационо друштво Републике Српске (АИДРС) промовисан је данас у просторијама АИДРС и пуштен у рад. Портал, на којем је рађено два мјесеца, доноси информације о досадашњем раду, али и о будућим плановима Агенције.

Директор АИДРС Срђан Рајчевић каже да се нови портал од претходних разликује по мноштву садржаја који се тичу рада Агенције, напомињући да се први пут један јавни орган у Републици Српској активно укључује у комуникацију са грађанима путем друштвених мрежа.
„Сваки дан један од запослених ће преузимати на себе одговорност да директно комуницира са грађанима. То у суштини значи да нам се грађани могу директно обратити путем друштвених мрежа 'Твитер' и 'Фејсбук', а у будућности планирамо интеграцију са неким другим садржајима, као што су 'Гугл плус'“, истакао је Рајчевић.

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, рекао је да је Српска напредовала у развоју информационог друштва, те да ће у наредном периоду посебно радити на увођењу електронског пословања које треба да обезбиједи већи ниво конкурентности привреде.
Министар Комић је нагласио да се под информатизацијом подразумијева увођење е-образовања, е-здравства и информационо-комуникационих технологија у све области јавног живота, те да то значи већу транспарентност у раду, ангажовање грађана у друштвене процесе и побољшање укупног квалитета живота.

Нови портал Агенције за информационо друштво РС радили су запослени у Агенцији, а портал је препознатљив и по новом графичком дизајну.