Навигација
ViberX logo

Студијска посјета бањалучких студената Сарајеву

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Група од тринаест студената и студенткиња бањалучког Универзитета боравила је у дводневној студијској посјети Сарајеву 20. и 21. јула 2012. године.

Првог дана посјете групу младих Бањалучана, предвођену координаторком пројекта „Женска страна политике“, у оквиру којег је реализована ова посјета, примиле су др Зилка Спахић-Шиљак и Нејра Нуна Ченгић из Центра за интердисциплинарне постдипломске студије Универзитета у Сарајеву, које су представиле рад Центра и пројекте. У наставку посјете студенти су боравили у Транскултурној психосоцијалној образовној фондацији гдје су са Аидом Спахић и др Спахић-Шиљак разговарали о женском мировном активизму у БиХ, стању женских људских права у нашој земљи и родној равноправности.



Муамер Лого и Нејра Кадић из Института за развој младих „Култ“ говорили су о положају младих у БиХ, пројектима у „Култу“ и могућностима побољшања положаја младих.


Другог дана посјете у име Фондације „Цуре“ студенте је примила Ведрана Фрашто, која је говорила о феминизму и женском активизму. Аријана Агановић из Сарајевског отвореног центра је уједно била и посљедње одредиште посјете сарајевским невладиним организацијама прије него што је група студената и студенткиња наставила боравак са обиласком богате туристичке понуде града на Миљацки.
Циљ студијске посјете, као дијела активности пројекта „Женска стране политике“ је афирмација концепта родне равноправности код младих људи и превазилажење предрасуда и стереотипа у нашем друштву.