Навигација
ViberX logo

Студентско позориште: Конкурс за текст и снимање документарца

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студентско позориште из Бањалуке расписало је конкурс за драмски текст који ће бити отворен до 15. октобра, а право учешћа имају сви који тренутно студирају на бањалучком Универзитету.


- Биће разматрани оригинални драмски текстови изворно написани на српском или на неком другом језику. Према Правилнику, узимаће се у обзир неизвођени и ненаграђивани драмски текстови. Студентско позориште преузима права на објављивање свих текстова приспјелих на конкурс и права на праизвођење – рекао је редитељ Александар Пејаковић из Студентског позоришта.

Текстови приспјели на конкурс биће објављени на “Фејсбук” профилу Студентског позоришта, а уз текст је потребно послати и скенирану прву страну индекса.

- По објављивању текстова, аутори су дужни да октобра ове године обезбиједе актере који ће јавно прочитати текст у термину који им одреди управа Студентског позоришта. Сва јавна читања биће тонски снимана, а аудио-снимци заједно са штампаним примјерком драме похрањени у нашу архиву – каже Пејаковић.
Он је подсјетио да ће бити додијељена само једна награда, под називом “Црвени кестен”, која подразумијева диплому и праизведбу текста и није новчане природе.

- Прва клапа за документарни филм “Бањалучке катакомбе” пала је 15. јуна 2012. године. Филм ће на неуобичајен начин говорити о свим истинама и лажима које се везују за Студентско позориште Бањалука, којем је угрожена егзистенција због немарности културних и политичких радника у граду Бањалуци – истиче Пејаковић.


Према његовим ријечима, Подрум сцена Студентског позоришта у Господској улици је и даље без воде и технике.

- Захваљујући граду Бањалуци успјели смо да добијемо 1.500 марака, окречили смо сцену и сада постоје бољи услови за прављење свјетлосних штимунга. У септембру нас очекује јавна презентација идејног рјешења Подрум сцене, ауторки Маје Ђилас и Уне Умићевић – испричао је Пејаковић.

Премијера “Даблинга”

Представа “Даблинг” премијерно је изведена у понедјељак увече на Подрум сцени Студентског позоришта. Ријеч је о ирском мјузиклу, а комад Џона Карнија на сцену Студентског позоришта поставио је Александар Пејаковић. Бројну глумачку екипу предводе Милан Трнинић и Јелена Стојаковић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2058/studentsko-pozoriste.jpg