Навигација
ViberX logo

Позив медијима

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

У уторак, 27. септембра 2011. године, са почетком у 12:00 часова у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, проректор за међународну сарадњу, проф. др Валерија Шаула, примиће у посјету стране студенте који тренутно обављају стручну праксу на Универзитету у Бањој Луци посредством Удружења за међународну размјену студената ради стручне праксе (IAESTE) Босне и Херцеговине. Ове године то су студенти из Ирана, Бразила, Летоније, Аргентине, Македоније, Шпаније, Пољске и Ирске.

На основу Уговорао сарадњи на остваривању стручне праксе за стране студенте на Универзитету у Бањој Луци, између Удружења IAESTE Босне и Херцеговине и Универзитета у БањојЛуци, а захваљујући средствима која је обезбиједило Министарство просвјете икултуре Републике Српске, поменути страни студенти обављају стручну праксу на Универзитетуу Бањој Луци.

На овај начин сеучвршћује и развија добра сарадња коју Универзитет у Бањој Луци има саУдружењем IAESTE Босне и Херцеговине, те на реципрочној основи стварају услови за обављањестручне праксе наших студента у иностранству. Такође, ова врста мобилности студената помаже развој „Болоњског процеса“, унапређивање рада на факултетима нашег Универзитета, те даје значајан допринос промоцији Универзитета у Бањој Луци на међународном плану.