Навигација
ViberX logo

Докторски студиј из информационо-комуникацијских технологија на Електротехничком факултету

КонкурсиУниверзитет у Бањој Луци
Универзитет у Бањој Луци у сарадњи са World University Service-а (WUS) Аустрија организује докторски студиј из информационо-комуникацијских технологија на Електротехничком факултету

Ректор Универзитета у Бањој Луци, проф. др Станко Станић и декан Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, проф. др Милорад Божић потписали су уговор са регионалним менаџером World University Service-а (WUS) Аустрија канцеларије у Сарајеву, мр Дином Мујкићем, 28. јануара 2009. године.

Овим уговором регулише се провођење пројекта Degree Development Structure (DDS) који се имплементира у оквиру програма “Аустријска подршка развоју високог образовања у Босни и Херцеговини 2008. - 2011.” којег финансира Аустријска кооперација за развој (Austrian Development Cooperation – ADC) у укупном износу од 2.185.835 КМ. Вриједност самог DDS пројекта је 1.114. 823 КМ.

Кроз пројекат DDS на Електротехничком факултету Универзитета у Бањој Луци развиће се докторски студиј из информационо-комуникацијских технологија у вриједности од око 128.000 КМ.

Пројект Degree Development Structure (DDS) представља подршку високошколским институцијама у БиХ заинтересованим за развој нових студијских програма усмјерених на потребе тржишта и друштва. Овај пројекат има за циљ да подстакне и промовише оне високошколске установе које су спремне да уведу нове или модификују постојеће наставне планове и програме, те примјењују нове приступе код нових или већ постојећих модула тј. курсева. Још једна од специфичности DDS пројекта јесте да подржава провођење овог процеса у блиској сарадњи с аустријским или ЕУ високошколским установама, као и са привредним субјектима из БиХ.

Више информација о програму можете пронаћи на http://www.wus-austria.org/sarajevo/.