Навигација
ViberX logo

Студентима одобрен још један испитни рок

КонкурсиУниверзитет у Бањој Луци

БАЊАЛУКА, 16. ОКТОБРА - Научно-наставно вијеће Универзитета у Бањалуци данас је одбрило још један испитни рок за све студенте, без обзира колико неположених испита имају.

"Овај испитни рок треба да буде завршен до 7. новембра", рекао је новинарима ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић послије сједнице Научно-наставног вијећа.

Он је рекао да је ова одлука донесена на захтјев студентских организација.

Станић је рекао да проблем "непостојећих професора" на Универзитету постоји, али да није драстичан те да се цијели случај испитује.

"Сто осамдесет хиљада КМ вишка потраживања бањалучког Универзитета од Владе РС, о којима је прије неколико дана говорио министар просвјете и културе Антон Касиповић, не односи се само на непостојеће професоре него се већим дијелом ради о различитом приступу начина обрачуна", рекао је Станић.

Он је појаснио да су, према старом Посебном колективном уговору, коефицијенти плата били дати у распону па су на неким факултетима узимани нижи, а на неким виши.

Станић је рекао да је према истом уговору дозвољено да радницима буде обрачунато 15 одсто дохотка као стимулација, што је неким факултетима учињенно а на неким не.

Он је додао да ће јавност о свим подацима бити обавијетшена када све буде преконтролисано.