Navigacija
Viber X logo

Otvoren konkurs za prijavu za Najbolju tehnološku inovaciju

Nauka i razvojOpšte

Otvoren je konkurs za prijavu za takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju, čiji je cilj podsticanje inovativnosti i preduzetništva.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, zainteresovani svoje prijave mogu slati do 3. aprila, a finale će biti održano 11. decembra 2020. godine.

Za najbolje inovacije pripremljene su i vrijedne novčane nagrade, a nagradni fond iznosi 50.000 KM. Nagrada za prvo mjesto je 15.000 KM, drugo 10.000 KM, treće osam hiljada KM, četvrto pet hiljada KM, peto mjesto četiri hiljade KM, a šesto tri hiljade KM. U okviru nagradnog fonda predviđene i nagrade od po 2.500 KM za najbolji srednjoškolski i najbolji studentski tim.

Takmičenje organizuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i predstavlja najdugoročniju zajedničku aktivnost sa Vladom Srbije. U proteklih 13 godina nagradni fond na godišnjem nivou je iznosio 38.000 KM, a takmičila su se 303 tima, dok ih je nagrađeno 108 u ukupnoj vrijednosti od 465.000 KM.

Zainteresovani za takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju mogu da se prijave putem internet stranice www.inovacija.org.


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9858/tt.jpg