Navigacija
Viber X logo

Rukovodstvo Fakulteta bezbjednosnih nauka boravilo u Moskvi

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) doc. dr Predrag Ćeranić i prodekan za nastavu doc. dr Darko Paspalj, boravili su od 09. do 13. februara 2020. godine u radnoj posjeti Moskvi.

Tokom posjete delegacija Fakulteta bezbjednosnih nauka prisustvovala je svečanom otvaranju Petog međunarodnog festivala nauke u organizaciji Moskovskog državnog oblasnog univerziteta. Riječ je o festivalu koji je okupio učesnike Njemačke, Finske, Francuske, Kine, Vijetnama, Španije, Švajcarske, Italije, Indije i Srbije.

U okviru Festivala održana je Olimpijada učenika i studenata bezbjednosti koja ima za cilj popularizaciju nauke i podsticaj razvoja jedinstvenih ruskih projekata koji se bave stvaranjem interesa mladih za nauku.

Treći dan festivala dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka doc. dr Predrag Ćeranić izlagao je rad na temu „Savremeni izazovi i nove bezbjednosne prijetnje“, u okviru panela „Odbrana otadžbine: istorija i savremeno doba“.

U nastavku posjete održani su radni sastanci delegacija Fakulteta bezbjednostih nauka i Fakulteta bezopasnosti na kojima su usaglašeni pravci produbljivanja dosadašnje uspješne saradnje. Dekan Fakulteta bezopasnosti iz Moskve prof. dr Vladimir Leonov upoznao je delegaciju UNIBL sa namjerom da se u Moskvi održi Studentska olimpijada na kojoj će učestvovati studenti Fakulteta bezbjednosnih nauka našeg univerziteta, Fakulteta bezopasnosti i Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu.

Rektor Moskovskog državnog oblasnog univerziteta Zapalackaja Veronika Stanislavovna od nadležnog ministarstva Ruske Federacije je zatražila saglasnost za održavanje Olimpijade. Odgovor se očekuje do marta, kada je i planirana realizacija aktivnosti.

Bilo je riječi i o razvoju zajedničkog onlajn studijskog programa drugog ciklusa studija po čijem bi uspješnom okončanju studenti stekli diplome fakulteta Fakulteta bezbjednosnih nauka i Fakulteta bezopasnosti .

,,Usvojeni zaključci nalažu formiranje radnih grupa na oba Univerziteta koje imaju obavezu da do kraja tekuće godine iznesu prijedloge nastavnog plana i programa'', saopšteno je sa Fakulteta bezbjednosnih nauka.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9798/fbn_posjeta_rusiji___1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9798/fbn_posjeta_rusiji___2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9798/fbn_posjeta_rusiji___3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9798/fbn_posjeta_rusiji___4_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9798/fbn_posjeta_rusiji___5_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9798/fbn_posjeta_rusiji___10_.JPG