Navigacija
Viber X logo

Održana „Škola kliničkih ispitivanja“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

„Škola kliničkih ispitivanja’’ koju su organizovali Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Akademija za klinička ispitivanja „CRA“ iz Beograda, održana je od 14. do 16. oktobra 2019. u amfiteatru Medicinskog fakultetu.

Program „Škole kliničkih ispitivanja“obuhvatio je predavanja i radionice u okviru tema kao što su: preduslovi za provođenje kliničkih ispitivanja, sistemi za regrutaciju pacijenata, informacione tehnologije u kliničkim ispitivanjima, klinička ispitivanja medicinskih sredstava, klinička ispitivanja sa primjenom matičnih ćelija i u rijetkim bolestima, kao i dizajn i statističke metode koje se koriste u kliničkim ispitivanjima. 

Predavači su bili eminentni stručnjaci i predstavnici sponzora, regulatorne agencije, kao i istraživači u kliničkim ispitivanjima.

Riječ je o edukaciji namijenjenoj doktorima i specijalistima medicine i stomatologije, magistrima farmacije, medicinarima zdravstvene njege, rukovodiocima zdravstvenih ustanova, članovima etičkih odbora, kao i studentima postdiplomskih studija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9390/_MG_2512.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9390/_MG_2516.jpg