Navigacija
Viber X logo

Monografija „Stanovništvo Republike Srpske – demografski faktori i pokazatelji” promovisana na Sajmu knjiga u Beogradu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Naučna monografija „Stanovništvo Republike Srpske - demografski faktori i pokazatelji” autora prof. dr Draška Marinkovića i Aleksandra Majića, ma, promovisana je 24. oktobra 2019. godine na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji,  u sklopu 64. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

U predstavljanju monografije učestvovali su recenzenti: prof. dr Branislav Đurđev iz Novog Sada i prof. dr Mirko Grčić iz Beograda i autori. Promocija ove značajne monografije okupila je brojne goste, koji su imali priliku da čuju korisne informacije o jednoj od najakutelnijih tema u Republici Srpskoj.

Ovom monografijom u izdanju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci,  autori daju značajan doprinos kako sagledavanju procesa geneze i transformacije stanovništva, tako i metodologiji integralnog proučavanja naseljenosti Republike Srpske. Rezultati do kojih su autori došli od fundamentalnog su naučnog značaja i neposredno su relevantni za rješavanje konkretnih problema i faktora razvoja naseljenosti Republike Srpske. Preporuku ovoj knjizi čini i saznanje da do sada nismo imali ovako kompletnu demografsku analizu stanovništva Republike Srpske, te da u široj javnosti još uviek ima dosta pogrešnih predstava i nerazumijevanja ozbiljnosti demografske situacije u Republici Srpskoj.

Naučnu monografiju „Stanovništvo Republike Srpske – demografski faktori i pokazatelji” moguće je pronaći na štandu predstavništva Republike Srpske u Beogradu i na štandu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva na 64. Međunarodnom sajmu knjiga koji je otvoren do 27. oktobra 2019. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9410/promocija-knjige-prof-dr-Marinkovic-sajam-bg-2019-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9410/promocija-knjige-prof-dr-Marinkovic-sajam-bg-2019-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9410/promocija-knjige-prof-dr-Marinkovic-sajam-bg-2019-03.jpg