Navigacija
Viber X logo

Erasmus+ stipendije za razmjenu studenata i akademskog osoblja Fakulteta Fizičkog vaspitanja i sporta na Univerzitetu u Jašiju (Rumunija)

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

U okviru programa Erazmus+ kreditna mobilnost raspisan je konkurs za studente i akademsko osoblje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta za razmjenu na Univerzitetu u Jašiju (Rumunija).

Dostupne su dvije stipendije, jedna stipendija za studente prvog i drugog ciklusa studija za razmjenu u svrhu studiranja (1 student scholarship for studies) i jedna stipendija za akademsko  osoblje u svrhu izvođenja nastave (1 staff scholarship for teaching). Razmjena će se obaviti tokom ljetnjeg semestra školske 2019/2020. 

TRAJANJE RAZMJENE:
- za studente: jedan semestar (5 mjeseci)
- za osoblje: 5 dana + 2 dana puta

IZNOS STIPENDIJE ZA STUDENTE:
- mjesečna stipendija u iznosu od 750 eura
- putni troškovi do iznosa od 275 eura
- viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu uključeni u stipendiju, pa je kandidat dužan da sam snosi ove troškove

IZNOS STIPENDIJE ZA AKADEMSKO OSOBLJE: 
- dnevna stipendija u iznosu od 140 eura 
- putni troškovi u iznosu do 275 eura
 - dozvola za boravak i osiguranje nisu uključeni u stipendiju, pa je kandidat dužan da sam snosi ove troškove

DOKUMENTI:

- ZA STUDENTE: 
- kopija pasoša
- popunjen formular prijave (preuzeti ovdje)
- ugovor o učenju za studentsku razmjenu (popunjen informacijama od strane studenta i matičnog fakulteta u sekciji Before the mobility – Table A i potpisan od strane studenta i matičnog fakulteta u sekciji Commitment) (preuzeti ovdje)
- transkript ocjena sa matičnog fakulteta na engleskom jeziku (autorizovan prevod na engleski jezik ili transkript izdat direktno na engleskom jeziku)
- dokaz o znanju jednog od tri navedena jezika, rumunskog, engleskog ili francuskog na nivou minimalno B1 (prednost se daje međunarodno priznatim sertifikatima u odnosu na potvrde koje izdaju univerziteti ili drugi jezički centri)

- ZA AKADEMSKO OSOBLJE: 
- kopija pasoša
- biografija kandidata u Europass formatu
- potvrda o zaposlenju sa matičnog fakulteta (autorizovan prevod na engleski jezik ili potvrda izdata direktno na engleskom jeziku)
- ugovor o razmjeni u svrhu nastave potpisan od strane kandidata i matičnog fakulteta (preuzeti ovdje)
- pozivno pismo, koje nije obavezno, ali daje prednost kandidatu u postupku odabira za razmjenu. Za pozivno pismo potrebno je obratiti se koordinatoru za Erazmus + program na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Jašiju, dr. Aleksandru Oprean, alexandruoprean@yahoo.com

PRIJAVA

Sve tražene dokumente potrebno je dostaviti prodekanu za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, doc. dr Željku Sekuliću, poštom ili lično, u kancelariju u dekanatu Fakulteta. Sve dospjele prijave sa pratećom dokumentacijom će biti proslijeđene Komisiji za sprovođenje postupka izbora kandidata za odlaznu razmjenu na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta koja će izvršiti provjeru podobnosti pristiglih prijava. Za sve dodatne informacije obratiti se na adresu elektronske pošte: zeljko.sekulic@ffvs.unibl.org

Rok za dostavljanje prijava je petak, 8.11.2019. godine, do 12:00 časova.

LINKOVI:
- o Univerzitetu: 
http://www.uaic.ro/
http://www.uaic.ro/international/serviciul-relatii-internationale/
- o Fakultetu:
http://www.sport.uaic.ro/

POSTUPAK ODABIRA
1. Po završetku konkursa, Komisija za sprovođenje postupka izbora kandidata za odlaznu razmjenu sa Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta će izvršiti provjeru podobnosti pristiglih prijava.
2. Odobrene prijave će biti poslane partnerskom EU univerzitetu kao nominacije.
3. EU univerzitet odlučuje o finalnoj selekciji kandidata.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9411/ERASMUS-logo.jpg